5 tips Voor Het Optimaal Verzorgen Van Je Benen

verzorgde_benenSporten is natuurlijk erg belangrijk om mooie en strakke benen te ontwikkelen. Dat is echter niet voldoende. Een goed ontwikkeld been dat slecht wordt verzorgd en niet of nauwelijks wordt geschoren of geharst en/of gescrubd, is doorgaans niet erg aantrekkelijk. Bij deze daarom de 5 gouden tips voor het verzorgen en krijgen van mooie en gezonde benen.

Tip 1: Eet en leef gezond

Om je benen optimaal te kunnen trainen heeft je lichaam de juiste voedingsstoffen nodig. Een gevarieerd, gezond en uitgebalanceerd dieet levert deze voedingsstoffen. Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstoffen voor spierweefsel, dus eet regelmatig vis, kip, kalkoen, soja en eieren. Zonder eiwitten geen spieren en dus ook geen mooie slanke benen.

Tip 2: Huidverzorging en anti-cellulitis

Wax of scheer je benen. Harige benen zijn namelijk niet erg aantrekkelijk om te zien. Gebruik naderhand een moisturizer, zodat je benen niet uitdrogen. Anti-cellulitis crème kan een handje helpen tegen de beruchte cellulitis. Jojoba, massages en vitamine E helpen het bindweefsel van de huid strak te houden en zodoende cellulitis en spataderen te voorkomen.

Tip 3: Warme douche
Als je warm doucht, gaan je haarzakjes openstaan waardoor je haartjes sneller kunt verwijderen als je epileert of waxt. Zorg er wel voor dat je niet té heet doucht, want dit zorgt er dan weer voor dat je huid uitdroogt.

Tip 4: Houding en kleding

Strek en ontspan regelmatig even je benen wanneer je langdurig staat. Draag bij staand werk ondersteunende kousen en niet te hoge hakken. Wanneer je langdurig zit, zet dan je benen naast elkaar en leg ze niet over elkaar; sta regelmatig even op om een ommetje te maken. Draag geen kleding die benen, taille en liezen afknelt.

Tip 5: Drink voldoende water

Het water in je lichaam zorgt voor een goede vochttoevoer naar de huid van je benen. Drink verdeeld over de dag minstens één tot anderhalve liter water. Drink – vooral ook ’s winters – veel water, want je beenhuid heeft dan extra vocht nodig om mooi en soepel te blijven. Thee is ook goed, bij voorkeur groene thee.

Auteur: Seyma