Zo Reinig Je Je Lichaam Gemakkelijk en Snel Met Appelazijn en Honing

darmenEen grote schoonmaak voor je darmen is een goede manier om giftige stoffen kwijt te raken. Dat hoeft niet direct met een complete darmreiniging. Met appelazijn en honing heb je een eenvoudig maar effectief middel in handen om goed voor je darmen en je spijsvertering te zorgen. Dit artikel helpt je om afvalstoffen op een vriendelijke en snelle manier kwijt te raken met behoud van de bacteriële balans van je spijsverteringsstelsel.

Appelazijn gezond en goedkoop

Appelazijn is een heilzaam goedje en bevat veel gezonde stoffen. De bacterie Acetobacter die in appelazijn zit zorgt samen met zuurstof voor het gistingproces. Dit is een nuttige bacterie die het voedsel helpt afbreken. De vele bioactieve stoffen in appelazijn dragen zorg voor veel andere voordelen voor je gezondheid. Het drankje helpt de bloedsuikerspiegel na een maaltijd te verlagen, het bevat antioxidanten, kan diabetes voorkomen, belemmert of vertraagt de groei van ongewenste micro-organismen, helpt bij overgewicht en hoge bloeddruk en het kan het cholesterol verlagen.

Rauwe, ongefilterde, appelazijn is goedkoop en biedt dus een groot aantal voordelen. Ga voor het beste resultaat op zoek naar appelazijn waar het bezinksel op de bodem drijft. Hier zitten de voordelen in die er bij verwerkte en gepasteuriseerde soorten zijn uitgefilterd. Juist deze ongefilterde deeltjes leveren het meeste voor je darmen en dus voor je gezondheid op.

Ruwe, onbewerkte honing

Ruwe, onbewerkte honing bevat ook veel voordelen. Het helpt bij het verwijderen van giftige stoffen en bij het reinigen van de darmen. Ook bevat het probiotica. Probiotica helpen de gezonde bacteriën in de spijsvertering te herstellen. Ze helpen bij de vertering van voedsel en verbeteren de absorbtie van voedingsstoffen. Gebruik rauwe, onbewerkte honing omdat de voedzaamheid van honing verandert wanneer het wordt verhit en bewerkt. Onbewerkte honing bevat alle essentiële mineralen, B-vitaminen, enzymen, aminozuren en antioxidanten.

Een eenvoudig recept voor een grote schoonmaak:

De twee ingrediënten die je nodig hebt zijn dus ongepasteuriseerde appelazijn (dus mét bezinksel) en wat rauwe, onbewerkte en onverhitte honing.

Schud de fles appelazijn zodat de ongefilterde deeltejs zich mengen met de rest.

Meng in een glas:
– 200 ml warm water
– 2 eetlepels appelazijn
– 2 koffielepels onbewerkte honing

Roer het mengsel tot de honing is opgelost. Drink het aan het begin van de dag of een half uur voor de lunch of het avondeten. Vervolg normaal je dag.

Tip:

Omdat het zuur van de appelazijn het glazuur van de tanden aan kan tasten is het verstandig het drankje te drinken met een rietje. Spoel eventueel na met een glas (warm) water. Het is niet verstandig om direct na het drinken de tanden te poetsen. Wacht minimaal een uur, op deze manier blijft ook je gebit gezond!