Dippen in houmous!

HoumousHoumous bestaat uit kikkererwten, sesampasta (tahin) en specerijen en heeft veel gezonde voordelen. Het is onder andere goed voor je spijsverteringskanaal, je bloedvatenstelsel en doordat het je snel een gevoel geeft vol te zitten kan het je helpen bij het afvallen.
 
Het beste maak je houmous zelf door een pot kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt) in de blender te mengen met het sap van 2 citroenen, 2 in plakjes gesneden knoflookteentjes, 2 eetlepels olijfolie, een snufje cayennepeper, 150 ml tahin en wat zeezout en versgemalen zwarte peper.
 
Combineer je zelfgemaakt houmous met rauwe groente of smeer het op je boterham met kaas!
 
Veggie dips-tips:
– Komkommer in reepjes.
– Reepjes paprika, vooral de rode.
– Rauwe worteltjes.
– Bleekselderij
– Tomaatjes, eventueel geprikt op een stokje.
– Gegrilde aubergine