Aarseczemen

Aarseczeem of pruritus ani zorgt voor anale jeuk. Naast jeuk is er vaak sprake van roodhuid rond de anus en kunnen zich blaasjes met vocht vormen. Ook kan de huid schilferig zijn en gemakkelijk beschadigen.

Aarseczeem kent verschillende oorzaken. Het kan ontstaan door een beschadiging van de huid veroorzaakt door irriterende stoffen, een allergie (allergisch contacteczeem), huidaandoeningen (bijvoorbeeld psoriasis) en een combinatie van factoren. Aarseczeem is ongevaarlijk.

De TwenteHof Kliniek is gespecialiseerd in de behandeling van anale klachten. Dokter Wetzels is er werkzaam als proctoloog. Hij vindt het jammer dat mensen vaak onnodig lang met hun anale klachten blijven rondlopen. Want veel mensen schamen zich ervoor en zijn bang voor de behandeling. Dit is echter niet nodig. Anale kwalen zijn vaak vrij gemakkelijk en betrekkelijk eenvoudig te verhelpen.

Dokter Wetzels is opgeleid door dokter van der Molen van de ‘Polikliniek Flebologie Terwolde.’  Dokter Wetzels vertelt: “Veel mensen die anale klachten hebben proberen zichzelf te behandelen met zetpillen en zalven, die vrij verkrijgbaar zijn de apotheek en bij de drogist. Maar een groot deel van deze mensen raakt zo hun klachten niet kwijt. De meeste anale klachten worden niet opgelost met het eindeloze gebruik van zalven en zetpillen. Dit zijn middelen die hoogstens tijdelijk wat verlichting van een aantal klachten geven.

Heeft u anale klachten? Er zijn diverse oplossingen. Bel ons voor een afspraak op 074 – 376 44 08. Blijf niet lopen met uw klachten, het is de hoogste tijd voor een bezoek aan dokter Wetzels.