Dokter van Det

rob_van_det_twentehof_kliniek

Drs. Rob van Det (1950) studeerde medicijnen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en voltooide in 1983 de opleiding Algemene Heelkunde in Den Haag in het Leyenburg Ziekenhuis. Daarna was hij aldaar als chef de clinique werkzaam op de afdeling Vaatchirurgie. Na een jaar werkzaam te zijn geweest op de afdeling Hart en Vaatchirurgie in het Radboud Ziekenhuis te Nijmegen vestigde hij zich in Enschede als Vaatchirurg in het toenmalige Stadsmaten Ziekenhuis, later het Medisch Spectrum Twente (1985-2011). Van 2009 tot 2016 was hij ook verbonden aan de Velthuis kliniek tegenwoordig de Helder kliniek te Enschede waar hij zich uitsluitend bezig hield met de behandeling van spataderen. Momenteel is hij voor de Helderkliniek nog werkzaam in Velp.

“Mensen met spataderen” zijn niet ziek. Zij voelen zich daarom ook niet thuis in het ziekenhuis, en voelen zich meer op hun gemak in een zelfstandig behandel centrum zoals de TwenteHof Kliniek. Hier zijn zij cliënt in plaats van patiënt. Bij de TwenteHof Klinieken werken zeer gespecialiseerde medewerkers. Zij zijn uiterst gemotiveerd en dat stelt een cliënt bij voorbaat al gerust. Vooral de mogelijkheid om de behandeling poliklinisch en onder locale verdoving uit te kunnen voeren is een enorme verbetering ten opzichte van het traditionele “strippen”. Dit is mogelijk geworden door de minimaal invasieve lasermethode (EVLA). Vaak zeggen de patiënten na afloop van de ingreep “Was dat nu alles dokter?” Ook het cosmetische effect is fraaier, omdat het te behandelen vat wordt aangeprikt ,of omdat er met hele kleine huidsneetjes wordt gewerkt.

De vaatchirurgie en met name de ingrepen aan de kleinere perifere vaten heeft altijd de speciale interesse van dokter van Det gehad. Deze vorm van chirurgie heeft er een volwaardig en, heel belangrijk, met name een patiënt vriendelijk subspecialisme “de veneuze chirurgie “ bij gekregen, die in al zijn facetten kan worden aangeboden in de TwenteHof Kliniek.