Gezonde billen

Hoeveel tijd per dag brengt u door in een zittende houding, ’s morgens aan de ontbijttafel, op een stoel achter uw bureau, in de auto, op de fiets, tijdens een vergadering, voor de TV?

In Westerse landen brengen de mensen gemiddeld 55 tot 70% van hun dag al zittend door. Dat komt overeen met 9 tot 11 uur zitten op dagbasis. Je beseft nauwelijks hoe belangrijk het is om goed te kunnen zitten, om een gezond zitvlak te bezitten.

We staan er niet bij stil of liever gezegd we zitten er niet mee. Je beseft pas hoe fijn het is om ‘gewoon’ te kunnen zitten wanneer dat niet goed mogelijk is als we anale klachten hebben. Vandaar dat het zo belangrijk hier snel van af te komen zodat u uw gewone dagelijkse activiteiten weer kunt uitvoeren. De TwenteHof Kliniek helpt u daarbij, ook met advies om dit soort problemen te voorkomen.

P.S. Wist u dat Napoleon tijdens de slag bij Waterloo ernstig gehinderd werd door de klachten die hij ondervond van zijn aambeien? Zorg dat u dat niet tijdens een beslissend moment overkomt.