Tarieven spataders

Met of zonder verwijzing van uw huisarts, u wilt weten waar u aan toe bent als het gaat om de kosten. Bij de TwenteHof Kliniek kunt u altijd terecht voor een gratis microconsult. Een microconsult kost u niets maar levert u alle informatie die u moet weten om tot een juiste beslissing te komen. Uw benen worden bekeken door de vaatchirurg, u wordt voorgelicht over de eventuele kosten en als u wilt kan een advies worden gegeven. Voor de volledigheid vermelden wij dat een microconsult een beperkte doormeting door middel van echo duplex onderzoek bevat.

Met verwijzing van uw huisarts

Zonder verwijzing van uw huisarts

Eerste consult en onderzoek:

Met verwijzing van uw huisarts:
Indien u door uw huisarts wordt verwezen kunt u het eerste consult en het (duplex) onderzoek bij uw zorgverzekeraar declareren. De kosten hiervan bedragen € 375,00 en vallen onder de basisverzekering waarop het wettelijk eigen risico van toepassing is.


Zonder verwijzing van uw huisarts
Met name als het gaat om de niet verzekerde zorg (cosmetische behandeling), kunt u er voor kiezen zonder verwijsbrief een afspraak te maken. Tijdens dit zogenaamde microconsult worden uw benen bekeken door de vaatchirurg en zal een beperkt duplex-onderzoek plaatsvinden.

  • Gratis afspraak: Microconsult met beperkt duplex-onderzoek (geen kosten)


Wat gebeurt er na het onderzoek?
Na het onderzoek van uw benen kan er een advies gegeven worden of een voorstel tot behandeling worden gedaan. Dit voorstel is vrijblijvend. Nadat u goed bent ingelicht over de behandelmethode en de eventuele kosten, bepaalt u zelf of u behandeld wilt worden. Als u dat wenst kunt u gelijk een afspraak maken.

Wordt uw spataderbehandeling vergoed?
De vergoeding van de behandeling van spataderen door uw zorgverzekeraar is afhankelijk van de diagnose en uw verzekering. Spataderbehandelingen worden door uw zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk*) vergoed als er een medische indicatie is. Een medische indicatie betekent dat u klachten heeft die kunnen passen bij spataderen en dat er door middel van een duplex onderzoek specifieke afwijkingen aan uw vaten worden geconstateerd.

*) De Twentehof Kliniek kent een coulance regeling met betrekking tot het percentage dat niet door uw verzekering vergoed wordt. Vraag er naar in de kliniek.

Passanten tarieven
Als u niet voor spataderbehandelingen verzekerd bent, of uw behandeling is cosmetisch en wordt niet vergoed, maakt u gebruik van de zogeheten passantentarieven. Passantentarieven komen voor eigen rekening.

Passantentarieven 2015 (pdf)

Passantentarieven 2016 (pdf)

Passantentarieven 2017 (pdf)

Kijk hier voor de vergoedingen per verzekeraar.


Uw nota
Zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor een duidelijk overzicht van wat u vergoed krijgt. Een algemene uitleg over hoe ziekenhuis nota’s tot stand komen vindt u in deze video van de NZa.

Sclerotherapie
Veel mensen komen naar de Twentehof Kliniek met cosmetische klachten. Deze spataderbehandelingen worden niet vergoed door uw zorgverzekering. Benen die geen klachten geven maar waarop wel storende haarvaatjes zichtbaar zijn kunnen worden ‘weggespoten’, gescleroseerd.

Een sclerotherapie behandeling bij de Twentehof Kliniek kost € 90,00 (excl.). Voor de gebruikte vloeistof betaalt u € 7,50 (excl.)per ampul.

Voor een optimaal resultaat draagt u na de behandeling kousen gedurende 10-12 dagen. Deze kousen kosten afhankelijk van de kwaliteit € 10,00 tot € 30,00 (excl.)per kous.

De totale prijs voor deze behandeling bedraagt ongeveer € 150,00.

De behandeling en de kousen betaalt u per pin of contant.

Foamsclerotherapie
Voor de wat grotere aders wordt soms gebruik gemaakt van een schuimoplossing. Dit heet foamsclerotherapie.

Een foamsclerotherapie behandeling bij de Twentehof Kliniek kost € 100,00 (excl.) Voor de gebruikte vloeistof betaalt u € 7,50 (excl.) per ampul.

Ook na foamsclerotherapie draagt u kousen. Deze kousen kosten afhankelijk van de kwaliteit € 10,00 tot € 30,00 (excl.) per kous.

De behandeling en de kousen betaalt u na de behandeling per pin of contant.

Laserbehandeling (EVLT)
Ook voor de EVLT laser behandeling wordt het onderscheid tussen wel en geen vergoeding gemaakt door een medische indicatie. Het passanten tarief voor de EVLT laserbehandelingen zijn:

EVLT 1 stamvene:    € 1.150,00
EVLT 2 stamvenen: € 1.850,00
EVLT 3 stamvenen: € 2500,00

Flebectomie
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bepaald dat de behandeling ‘ambulante flebectomie volgens Muller’ niet (meer) vergoed wordt. Ook niet als u spataderklachten heeft en er door middel van duplexonderzoek bepaalde afwijkingen aan uw vaten zijn geconstateerd. Dit betekent dat de kosten voor deze behandeling (€ 900,00 excl.) voor uw eigen rekening zijn.

ik_wil_een_afspraak_maken

Wat hebt u nodig bij het eerste bezoek aan de Twentehof Kliniek?

  • Uw verwijsbrief van de huisarts
  • Uw verzekeringpolisblad en pasje
  • Uw legitimatie

Wij maken u erop attent dat zorgverzekeraars met wie wij geen contract hebben wel vergoeden maar een lagere vergoeding kunnen uitkeren. Daarom kent de TwenteHof een “coulance regeling.” Vraag ernaar in de kliniek.